marți, 15 septembrie 2009

Funny ass shit!

Asta e o expresie, right?
Cand ceva e foarte haios, americanu zice "this is some funny ass shit, maan!". Nu cred ca orientarea lingvistic-scatofilica se poate justifica doar prin banalul "Deh, ei sunt peste ocean, au o istorie de nici 500 de ani". Dar sa detaliez..

"Funny ass shit" in traducere libera ar fi un fel de "cacat dintr-un cur amuzant". Prin tranzitivitate, curul fiind amuzant, devine si cacatul amuzant. Deci practic e un cacat amuzant. Dar cum poate fi cacatul amuzant? Nu face sens.
Sa zicem ca nu exista tranzitivitate si doar curul e amuzant. Cum e un cur amuzant? E altfel decat un cur posac? Am cautat "ass happy" si "ass sad" pe google..

Asa deci arata un cur fericit.


Si asa:

un cur posac.

Mie curul in sine nu-mi transmite mare lucru cu privire la starea lui de spirit.
Poate primul (cel happy) e happy doar asa, de fatada. Poate defapt il macina griji. Poate a uitat sa cumpere paine si trebuie sa iasa iar din casa sa se duca pana la magazin sa ia, dar nu mai are chef..
Concluzionez - "an ass is as happy as its audience". Daca lumea te place, esti un cur fericit.Daca nu - unul trist. Dar tot un cur ramai. In cultura americana, curul este asadar - superficial, alienat si prezinta o profunda ruptura emotionala in relatia cu sinele.
Nu?
Nu-i ca o fantana?

Apropo de asta.. ati vazut reclama cu "Mama, eu vreau sa ma duc sa fac treaba mare la Paul!". Nu? Nici eu pana acum doo seri. Este despre un baietel (9-10 ani, asa..) house-trained, care o interpeleaza pe ma-sa cu naucitoarea intrebare "Mama, pot sa ma cac la vecinu? Ca WC-ul lui miroase a levantica".
Mie reclama mi se pare o instigare la jeg. Ezagt ca la aia cu diodorant Rexona. Aia cu transpiratia strica reputatia; care fie vorba intre noi, e si mai dureroasa, targetul fiind femeile nespalate. Yuummmmy!! Si ce zice reclama aia? Fa, daca esti o imputita nesimtita care nu a descoperit robinetu de apa rece si sapunul marca unu din Carrefour la doar 0,99ron, macar da-te-n gatu matii cu niste sapun solid anti-transpiratie sa mai maschezi din dihorime. Super!
Nu tu campanie pro spalare, nu tu campanie "invata sa iti placa mai mult de tine cand nu puti ca pizda tigancii (floarea, of course)", nu tu educatie civica. Nu nene. Bagati cacatu sub covor - in cazul asta putoarea sub deodorant.
Eh, in acelasi mod mirific, se petrece si reclama asta la odorizant de WC. Si mai are in plus si o tenta sociala destul de sumbra; tipic romaneasca insa.
Daca la mine acasa pute a cacat, mai bine ma duc la vecinu sa ma cac, decat sa fac cumva sa nu mai puta la mine. Eventual la vecinu pot nici sa nu trag apa, ca doar nu-s la mine acasa.. Well done, again!
Atat de nesanatoase au devenit mediile familiale la noi? Bietii copii nici sa se cace nu mai pot acasa?

V-am ingretosat?
Here's some funny ass shit for y'all

2 comentarii:

  1. that's some funny shit, dude! (facand o gluma referitoare la ce ai scris matale)

    Imi place cum pui problemele societatii actuale :))

    RăspundețiȘtergere
  2. filoloaga din mine e atenta la scriitura...si tre sa-ti marturisesc ca-mi place foarte mult faptul ca post-urile tale sunt omogene,adica ai facut foarte fain trecerea de la o expresie americana,la cururi si la kktul din reclame.

    pe scurt, imi place cum pui problema cand vine vorba de...everyday's shit!

    RăspundețiȘtergere