miercuri, 3 februarie 2010

Diferente

Eu sunt foarte mare fan Hotnews. Pentru ca se poate citi in metrou, pentru ca nu are culoare politica, pentru ca e on-line, pentru ca promoveaza tot soiul de initiative fresh gen Think Outside The Box, pentru ca are site si in versiune mobile, pentru ca e un site foarte bine documentat, pentru ca metine legatura cu blogosfera, pentru ca ofera o interactiune foarte sanatoasa intre public si specialisti din varii domenii, samd.

Azi, pur intamplator, mi-au picat ochii pe o dezbatere live. Asadar se facea ca se transmitea, ca de nu s-ar fi facut nu s-ar fi transmis, si live pe deasupra, sedinta de redactie a revistei online SmartWoman.ro. Un fel de - noi vorbim intre noi, voi intrebati, noi mai raspundem cand apucam. Nu sunt un fan al tipului asta de agora online, dar am vrut sa-mi confirm o teorie asa ca mi-am pierdut 30min citind.

Teoria iaste - orice dezbatere cu participare ampla, discutie in grup, polemica nedirijata pe marginea temei generice "femeia incotro?" devine cat ai clipi leaganul tuturor frustrarilor si complexelor feminine la care v-ati putea gandi. De ce? Simplu, pentru ca aceste dezbateri au loc. Cand ati vazut ultima oara un manifest sub deviza "barbatul de azi si rolul lui in societate". Noua nu ne pasa de chestiile astea si bine facem. Pentru ca - pot sa jur - daca ar exista asa un manifest, s-ar lasa cu plansete si s-ar inventa noi clisee de genul "Fetelor, eu o am de 8cm, ce pot eu sa fac?? Cum pot satisface o femeie doar cu atat??", "Toti nenoricitii aia care au bani de la parinti si merg la sala si se umfla ne fura femeile!", "Poti agata o tipa daca ai Dacia Logan?", etc.

Suntem, si noi, arhi-plini de frustrari si probleme existentiale. Ba culmea - mult mai triviale, mai reduse ca si complexitate si mai doveditoare de lipsa de self-esteem..
Diferenta este ca noi realizam lucrul asta, deci ne oprim cand trebuie.
Noi nu vom discuta niciodata la o bere despre drama prietenului nostru Viorel care nu-si poate aduce prietena la orgasm de 2 ani de zile. Nu. Ba fix invers - Viorel ne va povesti, in timp ce soarbe zemos din bere, cum o intinde el pe prietena lui pe toti peretii, pe peretii vecinei si ocazional - chiar si pe vecina pentru ca, deh - el e smecher. Sau cel putin asa trebuie sa para. Normal ca noi nu-l credem. Dar nu-i spunem si lui asta. De ce am face-o? Ca sa se simta omul prost? Am iesit la o bere nu la "truth or dare"..

Voi - si cu prietena voastra imaginara - Viorica sa zicem - sunteti reversul. Viorica n-a mai primit pula de 2 ani si insista sa va spuna si voua asta. De ce?? Voi - intr-un covarsitor act de compasiune si sustinere, ce faceti? Ai spuneti cumva ca pula nu e buna oricum, ca e plina de bube si boli si ca mai bine sa stea singura o vreme si sa se apuce de pictat? Nuuuu.. Ai povestiti toate derapajele voastre sexuale imaginare, toate aventurile care nu s-au intamplat defapt, toate perversiunile la care va ganditi cand plimbati catelul, exemplificati cu banane, cu morcovi, cu kiwi si cu tot ce mai puteti, pentru ca oricum nu faceti diferenta intre un fruct si realitate si o imbarbatati cum stiti voi mai bine: "Fata, ia-ti fata niste chilotei negri de dantela, aprinde niste lumanari, invita-l la o baie, bag-o acolo, scoate-o prin partea ailalta..". Sunteti ciudate rau, pe cuvant.

Pe langa atitudine, diferente uriase sunt si la partea de orientare.
Orientare pe strada, in viata, in lume, in ce vreti. O domnisoara scria catre SmartWoman.ro intr-un stil foarte dramatic si totusi foarte credibil: "SmartWoman, cum sa fac sa impart mai bine lucrurile casnice cu sotul? De ce se presupune ca doar noi ne ocupam de treburile casnice? Cum sa fac sa... ?". O alta se justifica foarte patimas "SmartWoman, ce sa fac eu daca castig mai mult ca sotul si salariul meu plateste ratele si asigura cresterea copilului? Cum pot sa nu mai iau in serios cariera?".

Voi cautati directie chiar daca sunteti sigure ce urmeaza sa faceti, noi oferim directie cand habar nu avem ce se intampla.
Voi scrieti la reviste, pe forumuri, pe site-uri de retete culinare, cereti sfaturi si cititi horoscopul numai pentru ca nu stiti cu ce sa va imbracati vineri. Si pana la urma va luati blugii si bluza aia mai pe gat(ca doar e frig) si aia e.
Noi detinem reviste, facem forumuri, site-uri, noi dam sfaturi, ignoram horoscopul pentru ca nu credem in destin si toate astea pentru ce? Ca sa va impresionam pe voi. Sa va dam senzatia ca noi suntem raspunsul cautarilor voastre.
Si suntem? Evident ca nu.
Dar ne place sa ne pacalim reciproc.

6 comentarii:

  1. presimt ca asta o sa devina un blog pentru intelectuali in curand :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pinky, mai povesteste-ne despre voi, barbatii. (pt ca precum bine observi,suntem majoritare aici, pe blogul tau. de asta si raspunsurile semi-retarde la sondaje.)

    RăspundețiȘtergere
  3. @MJ: teh funneeeh!!! NOT!
    @Cristina: Apreciez sarcasmul :P Dar promit un post despre barbati, pt deliciul publicului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Viorele... ceva care sa aiba o logica mai scri vrodata ?

    RăspundețiȘtergere