vineri, 12 februarie 2010

Daniel, labuta trista

Nu stiu daca ati observat, dar in ultima luna, tot online-ul romanesc (suna nemeritoriu.. reformulez); toti agaricii cu aere de intelectuali sau salvatori ai planetei, care au si o conexiune la net, vibreaza la unison pentru un oarecare Daniel care, vai saracul, are o boala unica in lume si de a carui supravietuire, depinde intreg destinul umanitatii. Well.. NOT! Nu e singurul om diagnosticat cu leucemie, nu e singurul care risca sa lase in urma o familie, o viata fericita si sa devina o stire la PRO-TV.

Asadar ce are special Daniel Raduta asta? Pai eu cred ca are marketing si cam atat.
Cum toate tristele studente la stiinte politice se plitisesc de moarte incercand sa faca semi-analiza, semi-stiintifica, semi-politica pe ale lor bloguri, cum apare un lighean unde pot deversa si ele niste compasiune gratuita, un jgheab pe unde isi pot scurge nevoia de a face ceva important, se mobilizeaza turmistic (de la turma) sa formeze elita salvatoare a neamului, sa agite apele sensibilitatii, sa se proclame zane, sa taxeze fara discernamant orice rezistenta la demersul lor, etc ca deja m-am pierdut in ganduri, atat de enervat sunt de tema asta..


Lasand deoparte toata tevatura, toate e-lacrimile, toate masturbarile twiteristice (eu as cere bani de la oameni sa pot cumpara Twitter ca sa-l inchid; mi-e greata de mimarea umanitatii pe net, de acasa, din fotoliu), toti bineintentionatii din online care probabil nici macar n-au ajutat o baba sa treaca strada vreodata [...] ce ziceam? A da. Lasand astea .. exista cateva aspecte funny in toata telenovela asta. Funny weird, nu funny haha.


Nenea asta oropsit de boala are timp sa blogheze zilnic. EU - care nu sufar de nici o boala incurabila si nu trebuie sa-mi fac calcule de unde sa adun 150,000 de euro - NU BLOGHEZ zilnic. Deci cum se face ca un om care teoretic e pe culmile disperarii si se zbate intre viata, familie si moarte, are timp sa dea clicka-clicka pe net tot timpu? N-are chestii mai presante la care sa se gandeasca? Stiind ca mai am cateva luni de trait, eu n-as freca-o pe mirc cu niste blogheriste aciuate la gura sobei mele leucemistice. Pe bune acum..

Asadar draga Daniel (+ comitetul de ajutor organizat ad-hoc), sper sa te facei bine matale de unu singur cat mai repede, ca sa nu te mai vad pana si pe plasmele din Carrefour unde deobicei ruleaza Just4Laughs, chestie care pe mine ma dristeaza. Anonim din lumea larga cu leucemie - NU ma distreaza. Deci sper sa te faci bine, sa nu te mai labezi pe net, pentru ca ma stropesti si n-am servetele. Cat despre bani - uite o idee. Vinde casa! Doar te intereseaza viata ta, mai mult decat apartamentu de unde bloghezi, nu?

Zat..

9 comentarii:

  1. leucemia este intr-adevar o boala urata, care te pune in fata cu situatii si sentimente noi. el a gasit o alta modalitate de a se ajuta. mie trist mi se pare santajul emotional din media (inclusiv net), umilinta si exagerarea, prin deschiderea asta exagerata catre o turma de straini. eu am trecut prin ceva similar si inteleg disperarea asta pana la un punct. m-as fi simtit ca naiba stiind ca exista unii care pozeaza in buni samariteni pe spatele tragediei mele. dincolo de asta, fiecare isi are de dus crucea intr-un fel sau altul.

    RăspundețiȘtergere
  2. that was his point, too, actually. I think :)

    RăspundețiȘtergere
  3. tz-a cam dat pula Nachos kekekeke

    http://furtdecurent.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. m-a eradicat practic de pe fata pamantului. mi-e frica sa mai scot acu capu la suprafata, iti dai seama. tza, tza, tza, capritza, tza!

    RăspundețiȘtergere
  5. ba coaie, pinky, pisi. asuma'ti o identitate reala prin care'ti versi frustrarile de nebagat in seama, si vorbim dupa aia. zi cum te cheama, cine esti si de ce esti in viata asta. sau, mai bine, fa un serviciu omenirii si nu mai consuma oxigen degeaba - ti'o spun cu prietenie, ca vad cum te chinui sa existi. in schimb, totce'ti iese e mandria ca prezervativul de care'ar fi trebuit sa dai cu capul in loc sa te nasti a fost, desigur, prea scump...

    RăspundețiȘtergere
  6. Prietene, o să-ţi spun vreo cîteva lucruri.
    1. Fetele care l-au ajutat pe Daniel Răduţă nu mai sînt demult studente. Sînt oameni în toată firea, care lucrează - nu că tu ai şti ce înseamnă asta, dar am zis să-ţi subliniez.
    2. Tu critici - în felul tău ciobănesc - nişte oameni care s-au angajat să salveze o viaţă. Eşti un dobitoc, prietene, că ar trebui să taci mîlc şi să-ţi dai jos căciula cînd auzi că unul dintre ei îţi e prin preajmă.
    3. Tu, maimuţoiule, nu ai deadline la viaţă în următoarele luni. Nu ai de ce să postezi pe blog. Nu te grăbeşte moartea din urmă. Pe Daniel îl.
    4. În două săptămîni, online-ul a adunat 80.000 de euro pentru cauza lui Daniel. Aşa că nu-mi vorbi de babe bune de trecut strada, prietene. Trece-le tu, te rog, alţii au vieţi de trecut.
    5. Acum vine o chestie personală. Dacă vreodată îmi cazi în mînă, vino cu plasturi de-acasă. Că o să te fac să îţi doreşti să te ajute şi pe tine cineva, futu-ţi morţii măţii de papagal nichelat, astăzi şi mîine. Observi faptul că nu îmi ascund identitatea? Învaţă ceva de-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma bucur ca pulimea confirma. Cam toate non-argumentele pe marginea discutiei se incheie cu injuraturi. Bine voi!!

    @dimulescu:
    1. Cam mult timp liber pentru cineva care lucreaza.. Ca sa citez din clasici "Suspect, domnule Gadea! SUSPECT!!". Da' cred ca inca o facultate nu le-ar strica. Macar o carte, ceva..
    2. La cine s-au angajat nene persoanele astea? Daca moare ala, se duc la Sing-Sing pentru malpraxis?
    3. Pai si nu e bine? Adica.. m-am scos, cum s-ar zice, nu? :)
    4. Cry me a river, Justin.
    5. :))) Zau? Ce-o sa-mi faci? O sa ma alergi cu polonicu? Hai mai bine posteaza inca o reteta de ciorba sau ceva.. http://www.dimulescu.ro/2010/02/progenituri-supa-cremoasa-de-puiule/ Sau un necrolog. Hai plangi un pic.. astazi si maine :)

    @anonim
    totce, totce..

    RăspundețiȘtergere