miercuri, 18 februarie 2009

Teoria salutlui

Au picat niste servere unde aveam niscaiva treaba, hence my activity for the day has come to an abrupt halt. Asa e nene cand Electrica zice "thou shalt not work right now".Oh well.. un pic de plitiseala never hurt nobody. Si cand ma plitisesc concep teorii.
De exemplu.
Ati observat vreodata cum la birou mereu saluti numai oamenii aflati in cea mai mica incinta semi-inchisa ce circumscrie locul tau de activitate? Si apoi, pe durata intregii zile saluti individual pe oricine cu care iti intersectezi drumul? Let me elaborate - ierarhia unei cladiri e ceva de genu.. intrare in cladire --> hol --> intrare in camera mare --> camera mare --> intrare in camera mai mica unde ai tu biroul --> camera mica unde ai tu biroul. More or less, e doar un exemplu.

Niciodata nu saluti lumea din hol. E prea multa si prea mixta. Nici in camera mare nu saluti. N-o sa te auda nimeni si ar trebui sa zbieri prea tare ca sa ai vreo sansa de succes. However, in camera mica dai mereu un 'Neata!' sanatos. Problema apare cand iti dai seama ca n-a fost suficient. Speri sa fie. Dar nu este. Ti se pare ca ai prins cat mai multa lume in birou si aproape toti te-au auzit; ba chiar unii ti-au si raspuns.
Si chiar crezi asta cu tarie pana la prima intalnire de pe hol. Atunci incep framantarile.. "oare l-am salutat cand am venit? m-a auzit? poate nu era in camera..". Nu vrei sa risti o impolitete, asa ca schitezi un gest si o silaba. La fel si la al doilea, al treilea, etc. Nu esti o maimuta repetitiva asa ca incerci sa improvizezi un gest si o formula de salut noua de fiecare data. Gasesti? Doubtfully.. Metoda reductiva e cea mai simpla. Daca la inceput exista un triplet format din expresia fetei, miscarea mainii si o interjectie.. spre final totu se rezuma la un surogat de salut; timid, jalnic, si neprietenos.
Lucrurile se complica cand REvezi o persoana. Esti deja in wormhole-ul intampinarii prietenoase si incerci sa variezi. Dimineata era "Ola Horheee!", la pranz se transforma in "Salut George", ajungind spre finalul zilei la un ranjet si o schimonosire ce bate spre o ridicare de spranceana.
Si credeati ca e viata la multinationala e usoara.. you has no idea!!

5 comentarii:

  1. ai uitat de salvatorul cuvant "hei" la o posibila reintalnire (deci chiar daca ai zis sau chiar daca nu ai zis neata)...
    in plus fata de ce ai spus tu mai este si impersonalul "ce faci" la care mai mereu se raspunde la fel de impersonal "bine"..probabil daca cineva ti-ar turna toate problemele ai face un soc matinal:))

    RăspundețiȘtergere
  2. "hei" are o problema. eu cel putin il zic foarte in barba si foarte.. silent. e un fel de "Hhhh" mai degraba. Adica e totusi suit&tie multinationala.. nu e baraca lu Ciprian zis si Malitiosu sa deschid usa cu picioru si sa zbier "heeeeeeeeei... wazaaaa!?!" :)
    urasc ce faci/bine. tocmai din motivul zis de tine.. i hate ppl in general; ce fac daca unu chiar imi zice ce face!?

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))...pai iti mananca tie din timpul rezervat pt neata:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. bueei asta.. "eu nimic mai mult" - tu folosesti :))) ca semn de punctuatie?

    RăspundețiȘtergere
  5. neee...il folosesc ca si ghilimele(vezi inceput si sfarsit) :P

    RăspundețiȘtergere