luni, 2 martie 2009

un post in care scriu fara majuscule

M-am imbatat.
defapt m-am imbatat cu idea ca ma voi imbata in curand. e ok, e un fel de placebo alcoolic destul de placut. am pus de un white russian si belesc fasolea in monitor. la varii chestii.
incerc sa-mi definesc moodul. nu asta de acum. moodul meu in general, ca entitate traitoare in apartamentul cu 3 camere de la mansarda mea. din cap pt cititorii mai putin subtili.
si ca orice mansarda cu apartament de 3 camere incorporat, am nevoie de anumite conditii ca sa ma desfasor (asta fu moodul vorbind prin vocea mea. defapt prin litere alaturate ce nasc cuvinte, fraze, complemente de agent si atribute pronominale).
pula mea..

deci mi se cristalizase candva intre ora 15:25 si 15:56 o idee in cap.. care acum daca n-o pun repede repede pe foaie se destabilizeaza. din dragoste, bre...
exista 3 conditii necesare si suficiente ca sa fiu czool. adica cool si zen in acelasi timp. cool pentru ca nu ma iau in serios si zen pentru ca nu VA iau in serios. pe voi cei nu sunteti eu. si sunteti destul de multi, trebuie sa recunosc.

Conditia1. Vremea. Cand ploua ma usuc. Ma storc de chef de parca ploua din mine. Cand fumez pe soare si simt cum intra cate un fascicol de cca. 2 micro lumeni in fiecare por din obraz, totul e mai curat, mai catifelat. Senzatia protectiei.

Conditia2. Banii. Na' ca am zis-o si p'asta! Da, banii. Stiti voi, hartiutele alea mici care stau ca niste sosete increnguite pe fundul cosului de rufe numit buzunar. Sau poate nu stiati. Ma gandesc ca daca as fi soseta, as vrea sa scap din cosul de rufe. Sa planuiesc un Great Escape (culturalizati-va, boilor!) cu Steve McQueen in rolul principal, chilotii rosi cu dungi albe si soseta desperecheata in rolurile secundare pentru ca - obviously - perechea a fost mancata de caine. Da. Deci banii. Cand am bani nu cumpar nimic dar ma simt bine. Evaluez totul din perspectiva potentialului cumparator. Intru, ma uit, vad ca mi-as permite cam orice si dau pagina. Eventual inchid si cartea si ma culc alltogether. Cand n-am, imi cumpar tot.

- Pinky, you hadnsome perfect man, you, cum faci asta?!?! .. many women wonder.
- Cu dibacie...Pinky seemed to say.

Conditia3. Cheful. Conditia3 le bate la cur pe Conditia1 si Conditia2. Nu numai pentru ca este 3. Iar 3> 1 si ca 2. Si nici pentru ca Episode3 a fost mai cool ca Episode1 si Episode2. Si asta inainte sa apara pe panza aia mare alba pe care se arunca fotoni si toti radem si mancam floricele ca vitele incaltate. E ok, si eu mananc floricele. Nu incalatat insa. Mereu ma descalt la film. Mi se pare de bun simt. La voi acasa v-ar placea sa intre lumea incaltata si sa se uite pe intuneric 2h la un film? I don't think so..
Conditia3 este o suma. O suma de alte conditii pe care le vom numi in continuare "conditiile care insumate dau conditia 3 si pe care le vom uita pana la finalul postului pentru ca Pinky mai mult ne abureste".

Deci 3. TREI IN PULA MEA!!! :)
Ce aberatie. Smiley-ul mie imi da senzatia unei femei gravide care se tine de burta, in nici un caz un zambet. Si burta e spre dreapta. Un fel de gravida democrata. Eu n-am culoare politica, e mai bine asa. Prima conditie a unui zambet este sa fie orizontal. Cine pula mea rade vertical? Eu cel putin rad in pat, orizontal, cel mai mult.. e mai comod I guess.
Cam asta inseamna Conditia3. Cum? N-ati inteles.. fine! Fuckin slow readers..
Detaliez. N-am ajuns nici macar la jumatatea paharului.
Cheful este (and I just love to say this over and over) atuuuunci cââââând ... well - for grade-school leve, "atunci cand am chef". Pentru avansati, atunci cand eu sunt cheful. Si cheful este eu. Cand nu ma doare burta, cand concep teorii despre cum pasarile si pestii au scapat de potop desi n-au fost salvati de Moise, cand sigla de la Renault mi se pare o pizda (copyright, I admit dar este atat de adevarata. just look at it for a while. I did 2 days ago. Laughed my ass off the entire day), cand joc teatru, cand ma prostesc, cand ma opreste Politia si in cel mai curat simt civic marturisesc "n-am actele la mine, am plecat sa iau tampoane pentru nevasta-mea.. uite! vreti sa vedeti?!".
Pentru mine, cheful este cand simt. Un tzantzar pe obraz, o pishcatura de ardei iute, un nor sub talpi.

A fost un post scris cu chef. Aici radio Europa Libera.
Hai Dinamo!!!

2 comentarii: