joi, 19 martie 2009

Cu sondaju ati prostit poporu

[LATER EDIT: in urma sesizarii CNA, tin sa mentionez ca acest post nu are legatura cu persoanele reale si este doar un pamflet. De asemenea, injuriul "Tampitilor!!!" de la finalul postului se adreseaza voua tuturor cititorilor mei, nu unei categorii aparte. Deoarece eu nu discriminez. Multumesc pantalonilor!]

De la Alina di pi blog.

Cica un sondaj; de bun simt zic si care a trasat premisele unui experiment cvasi-psihologic.

Rezultatele m-au dat pe spate... defapt m-au dat pe spate, pe urma m-au intors pe fata, m-au invartit un pic pe laterala, mi-au bagat un desht in orificiul interzis (nasu.. nasu! bai animale proaste!) si pe urma m-au lasat perplex cu basca la soare.
Iata deci..


Eu am votat 'inteligenta emotionala'. Singur aparent. Moving on.. Revin cu auto-laude in cateva minute.
Sunt 10 persoane (except me) care au facut acest sondaj. Sau retarzi care au bifat 5-6 ca sa fie, ce pula lor. Ei cunoaste multe cuvinte..
Oricum irelevant.

Doi dintre cei intervievati ele au ales 'Tactul'. Ai sar pe aia care cred ca "tactul" inseamna varianta articulata corect de la 'Tactu!' si care au ales acest atribut din considerente financiare. Pe idea - "lasa pisi, ca are tactu bani!".
Booon.. deci cum sa fie "Tactul" calitatea umana pe care o apreciezi cel mai mult?! Tactul e atat de greu de definit si poate insemna orice de la cum inchizi o usa pana la cum jonglezi cu 3 amante in paralele incat... well - imi e clar. "Tactul" au votat aia care apreciaza acel "je ne sais quoi" la cineva pe care nici ei nu si-l pot defini. Sarm-ul, cadenta in exprimare (de orice fel, verbala, emotionala, non-verbala, samd..). Dar sa moara ma-sa daca stiu vreo persoana (si stiu cateva) la care cand ma gandesc, primu lucru care imi popeaza pe creier este "Frate ce tact are Danutz!!! Rupe fashu, sa moara copiii lu Mos Craciun!"

Trei dintre participanti - si aici se ingroasa gluma - au votat "Bunul simt". Ce este bunul simt?! Calitatea umana suprema a devenit deschiderea unei usi pentru o batrana sau vorbitul doar cand esti intrebat?? E din nou o chestie atat de vaga, introdusa in mod capcanatic in acel test, doar ca sa cearna pulimea de restu.. Well - nici o surpriza. Pulimea s-a cernut la fix.
Si o iau si pe partea ailalta... e atat de grozav sa ai bun simt?! Peste 78% din persoanele pe care le cunosc ma plac pt ca io sunt mai ghiolban asa.. mai din topor. 89% din tipele care ma aduleaza o fac pentru ca am fost lipsit de bun simt cu ele.. nu pt ca le-am asezat scaunul sub posterior la restaurant sau pentru ca mi-am adus aminte sa le sun parintii de ziua parintilor. Fiti porci, oamni buni! Inteleg "sufletist", inteleg "de treaba" - ambele tot cam p'acolo pe graficul "quality/vagueness" dar macar sunt altceva. Bunul simt este overrated! Get the fuck on with your lives!
Pula mea, lumea s-a cladit pe lipsa de bun simt.. daca un profesor de fizica elventian, marunt la stat si semi-miop avea bunul simt sa nu scoata limba la camera de filmat, unde eram azi?! Daca un pitic mustacios si foarte raspicat in glas avea bunul simt sa nu invadeze Polonia, pe mine ma chema Jimovski Dobrodin! FUCK COMMON SENSE! FUCK OPRAH! FUCK CHOCOLATE-CHIP COOKIES! AND FUCK YOU!

M-am incalzit... continuam.

Clasa a 4a a raspuns "Istetimea". Alino, macar ai un singur cititor care e clasa 4a, you can comofort yourself with that. Istetimea?! Jesus fuckin Christ, get off the fuckin grass!!! Cum adica istetimea??
I can picture the description...
"bai deci prietenul asta al meu.. nu e mare lucru. e cam jegos el asa, e calic, nu prea ma suna.. bah mancatias da e ISTET!!! FACE UN SUDOKU INTREG DE LA UNIRII PANA IN VICTORIEI!!"

On we go...
O persoana ce duce lipsa de activitate sexuala a votat "Rabdarea". Rabdarea?! Rabdarea este cel mai mizer defect al omenirii! Este motivul pentru care lucrurile NU SE INTAMPLA! For pete's sake, Caragiale masacra rabdarea prin trahanaua lui "Stimaaabile, ai putintica rabdareee stimabile!".. rabdarea cauzeaza abstinenta, dureri de stomac, vise troznite de pereti, filme proaste, pantofi de lac de la Leonardo, divorturi... tot ce e mai rau pe lume vine din rabdare! THOU SHALT HAVE NO RABDARE!

La piece de resistence nu putea fi decat ultima.
Racing for the 1st spot cu "Bunul simt!" este "Sinceritatea". Nici nu stiu ce sa mai zic... mi-am consumat toate glumele bune si toate remarcile sarcastice deja. Secunda in care crezi ca cineva e sincer este secunda in care esti inselat. Pepy(fost coleg de facultate cu Jim) nu stie multe dar a zis-o de minune.. "Cuvantul incredere nu exista".

Eu on the other hand, cred ca am votat cea mai de bun simt, sincera, rabdatoare si isteata varianta. "Inteligenta emotionala" mi se pare palpabil, definibil, simtibil in calcaie si in ceafa deopotriva... e ceva pe care cand il simti la o persoana, chiar daca nu stii cuvantul, il vei putea recunoaste dintr-o 100.

Tampitilor!!!!

9 comentarii:

  1. Pincador draga, watch ur language! ti-a cerut cineva analiza pe text ? I expect compensation or else!

    RăspundețiȘtergere
  2. analiza pe rezultate, cherrie! textul a fost apreciat inca din primele linii.. nu te burzuli la mine. Cititorii tai, este un pic mai putin destepti decat ai mei :P C'est la vie! :)))
    Si stai blanda, ca vine si compensatia aia... gimme a few days! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. asta chiar a fost amuzanta:
    Ai sar pe aia care cred ca "tactul" inseamna varianta articulata corect de la 'Tactu!' si care au ales acest atribut din considerente financiare.

    oricum, de ce ati introdus tactul in sondaj dc vi se parea ca e o calitate prea relativa, prea greu de definit?

    eu personal inteleg prin tact bune maniere (aici nu are ce cauta vreun destept care umbla cu 7 gagici da' nici una nu da nas in nas cu cealalta), antentie si grija la ceilalti, un fel de delicatete
    nu mi se pare prea departe de inteligenta emotionala
    si dc vrei sa desfaci firul in patru, poti sa ai 'inteligenta emotionala' si sa o folosesti in scopuri meschine, manipulandu-i pe cei din jur si/sau batandu-ti joc de ceilalti si de sentimentele lor
    in timp ce un cuvant simplu ca 'tact' exclude orice soi de nesimtiri/ meschinarii/ smecherii

    cat despre cum te place pe tine lumea ca esti lipsit de bun simt.. in afara de cazul in care glumeai, hai sa zicem haha ha desi n-a fost prea amuzant, poti sa fii sigur ca tine de imprejurari. normal ca cineva care e mitocan are mai mult umor, fie si involuntar, si e distractiv la o bere, ocazional, sa stea prin preajma si sa faca glume tampite. dar nu te astepta sa tina cineva la tine cu adevarat sau sa-ti faci prieteni fiind lipsit de bun simt. cred ca cel mult o sa aduni cretini in jurul tau si o sa futi cateva pustoaice stupide

    RăspundețiȘtergere
  4. Era un exemplu, se aplica deobicei la 1st sight, la trigger daca vrei...
    And here YOU are, ai scris un cearsaf la un post lipsit de bun simt, partinitor si jignitor pt unii. U just proved my point :)
    Don't hate me because I'm pretty :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si nu io am facut sondaju, nu io am introdus alea. Citeste si tu randurile, nu numai printre ele :)

    RăspundețiȘtergere
  6. aaaaaaaaaaaaaaaa
    eu am inteles din asta Sunt 10 persoane (except me) care au facut acest sondaj ca voi...11 ati fi autorii
    si chiar ma gandeam, frate o duzina de oameni ca sa scrie 7 cuvinte

    RăspundețiȘtergere
  7. u're not the brightest cookie, are you?

    RăspundețiȘtergere
  8. io am zis tot inteligenta emotionala=))

    RăspundețiȘtergere
  9. Sondajul este semi-idiot, in primul rand pentru ca sunt dureros de multe chestii LA FEL scrise acolo. Calm si rabdare, same ball park. Lipsesc "permisivitate", "toleranta", "ingaduinta" si epuizam aproape total sinonimele.
    Iar daca "tact" nu se refera cumva la "a bate tactul" in muzica, atunci este mai mult decat inclus in ideea de "bun simt". La fel si sinceritatea. Adica nu e ca si cum cineva care e un mincinos ordinar poate avea bun simt.
    Nici inteligenta emotionala nu stiu exact ce inseamna.

    Un lucru e sigur. Se vede de la Ploiesti (no pun intended) ca e sondaj facut de o gagica. Doar gagicile ar baga sinceritatea acolo cu tupeu, in ciuda sinonimelor evidente.

    RăspundețiȘtergere