marți, 21 aprilie 2009

Bag pula in linkedin!

Deci nu-mi mai dati add pe linkedin! I DO NOT like it!
Nu vreau sa fac parte din reteaua socialo-uorcaholica a pulii, cu alti semi-docti care au acumulat grele lanturi de platina la gatul lor muncitoresc.. Nu ma intereseaza ca sunteti super senior account manager for integrated portfolios and distributed networks la pula mea company! Stiu ca defapt faceti mail-merge intr-un excel toata ziua. Si daca nu stiti ce e aia mail-merge in excel, puteti sa va aruncati direct in Dimbovita cu un bolovan mare la gat. Bolovan pe care ar fi de bun simt sa scrijeliti "nu stiu ce e aia mail-merge si mai am si un titlu care l-ar face sa se simta prost si pe sultanul Bruneiului".
Glumesc.. iubesc linkedin-ul. Este plin de oameni interesanti care au avut realizari incomensurabile (si totusi incap in 3 linii de text) si care se exprima ca niste roboti defecti.

"HELLO! beep beep!
I know you from my past work experience! beep!
Would you be my social networking buddy? beeeep!
Thank you! And have a fullfilling career! meeep!"

Ma calca pe nervi astia care isi insusesc fara jena textele default.
Eu mereu cand imi pune cineva un meeting in calendar nu dau "accept; send response now". Nu. Pentru ca as trimite un reply cu "I will attend". Chestie care imi suna teleghidat si gol. Chiar daca e ultima persoana de pe pamant, aloc 10 secunde sa dau click pe "accept and edit your response" si ai zic ceva acolo.. "mah Grigore.. pula mea, tu esti de treaba da' de ce mortii matii ma chemi pe mine la o intalnire de buget operational cand io sunt de la IT?". Ceva acolo, sa simta omu ca esti atent la nevoile lui.. ceva personal.

In fine.. daca as da invitatii pe linkedin, ceea ce n-am facut niciodata, le-as da original. De la mine pentru Gigi.
"Bai Gigi,
Pula mea, am lucrat 4 ani in haznaua aia.. ce cacat mai faci? Tot cu labarii aia de francezi lucrezi? Pana mea de idioti.. Uite io sunt la multinationala americana acum. Sunt la fel de labari. Nu vrei sa dai click ca sa-mi apara si mie pictograma ta sub restu de pictograme de aci de pe saitu asta??
Hai ca-ti dau o bere, da-te-n cacat! Hai pa!
P.S.: baga si tu o recomandare, ca nu sunt muist si ca imi fac treaba super profi.. zi ceva asa mai corporate si tu"

Isn't that so much better?

Lumea nu se mai gandeste la detaliile astea.. nu mai vede nimeni the personal touch. O sa ne punem cu to stii roti de plastic in picioare si oa ne transformam in masinute cu telecomanda.

- Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?
- FUTU-I!!! O SA FIU MARE????

Cam asa ceva..

And it gets worse.
Ca orice societate primitiva unde individu nu poate sclipi solo pentru ca.. deh, nu asa se construieste capitalismu, linkedinu se organizeaza pe grupuri. Cu nume cat mai pompoase. Iar pomposenia numelui este bineinteles invers proportionala cu substanta lui in lumea reala.

Iata unul: "Evaluation and Service Oriented Circle of Experts".
Bai sa-mi fut una! Este un grup cu asa ceva!?
Cica "Evalueserve Circle of Experts is a business division of Evalueserve, which provides custom research and analytics services to companies worldwide including Business Research, Market Research, Data & Financial Analytics, Investment Research, Intellectual Property and Legal Process Services, and access to a global network of domain experts through Evalueserve Circle of Experts."

Si mai jos, le coup de theatre: "Access: This group is open to everyone".
Nu radeti ca nu e de ras. E de plans, in pula mea!

Si cel mai enervant este ca esti manat de la spate sa debitezi matzoshenii despre tine cat mai multe prin extrem de putin subtilul "Your profile is 80% complete. Grab a baboon by its testicles and shout 'Macarenaaa O-LA-LA!' and you will reach 85%!".
Si toata lumea vrea 85%, n'est ce pas, Gogule?
Ba'est ce pas, Mitzo! (fonetic, pentru neavizatii literaturii bune : baspa, Mitzo!)

Ei bine uite! Eu nu vreau sa fiu 85%. Am scris ce am crezut io ca e bine si a iesit 80%. Imi place idea de 80%, nu vreau 81% doar ca sa fiu mai cool decat 76.3% din oamenii din jurul meu. Uite asa. Eu ma supun lui Gauss si clopotului lui. De ce dracu sa fim toti 100%? Cine mai sterge trotuarele? Cine mai suge pula pe bani? Cine se mai imbata pe plaja, isi da jos sutienu si isi pierde ochelarii in apa??

Zice bine baiatu asta..


Si oamenii.. oamenii bai nene, nici nu se mai cheama oameni pe linkedin. Se cheama "professionals". Parca sunt o specie aparte de termite, vopsite mov pe burta care isi cara hoitu si pachetelu cu mancare la spinare, pana la musuroi. PROFESSIONALS! La ce?! La a scrie pagini interminabile despre scoli, cursuri, traininguri si birouri sterse de praf la care se aseaza cu greata in fiecare zi??
Pe cat de scump la vedere a devenit cuvantu asta, pe atat de folosit este..

Which reminds me. Dedicatie pt Jull.
FUCKIN PROFESSIONALS!!! :)


Inca un an, 363 de zile si cateva ore.. inca un pic.

11 comentarii:

  1. ...de cand cu blogul tau, Friends bloopers au trecut pe locul 2!

    RăspundețiȘtergere
  2. nu era mai simplu sa pastrezi doar prima fraza? sau hai, primu paragraf? te-ai facut perfect inteles, zau, si sincer cine dracu sta sa citeasca atat?!

    RăspundețiȘtergere
  3. @lumi - Friends blooperes e un fel de porno bloopers cu prieteni? :) sau ce?!
    @jinks - well.. you're just jealous coz im popular!!!!!!! :P

    RăspundețiȘtergere
  4. a da, asta era :D po s'te-ating? :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Grupul "Senior experts in Romanian language and linguistics" de pe linkedin te anunţă că "măta" se scrie "mă-ta". Dă egzemp. "Morţii mă-tii".

    Mă rog.

    De fapt, voiam sa zic: sa mă apuc de fumat din nou?

    RăspundețiȘtergere
  6. Io-te ca avui un Freudian slip.

    RăspundețiȘtergere
  7. Grupul meu va anunta ca nu-l intereseaza.
    Pe principiu, ba p-a matii!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Costel: si apropo.. "de fapt" ??? :) si de drept ??
    cum a fost lasat scris de la Parazitii pentru popor.. "nu fii bandita cu banditu" :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Pinky: eu zic ca "ba p-a matii" se scrie si mai corect "Ba'est ce pas mă-tii"

    RăspundețiȘtergere
  10. S-o scrie in Costelia.. la mine pe blog insa nu :)

    RăspundețiȘtergere