luni, 28 decembrie 2009

Jurnal de vacanta

Asadar, pentru fanii, banii si anii mei, cu dedicatie speciala de la Jim pentru eternitate si de la Pinky pentru univers, urmeaza al 7-lea episod din silmuul seriaal.. "Norii negri"!! (ce?! cand eram eu mic la asta ma uitam.. ).

Nu. Deci. Am plecat in concediu. Dar inainte de asta.. Un scurt rezumat al lungei (incorect?! YOU DECIDE! Pam pam!) perioade in care n-am mai tastat chestii p'icilea. Poi mi-am luato moto. Zuki. Su-zuki. GSXR 600 that is. Cand deci sa dau si traseu', pula vreme frumoasa, cod galben, ambuteiaje, nameti, cacat pe scurt. So anyway, am ramas cu sala luata si cu motoreta parcata dans le spate du la bloc a la maison parce-que mon chien est gaga.

Dupa ce mi-am luat motor, mi-am luat si concediu. Am rupt norma cu Miju la somn in primele zile si ne-am imbarcat spri concediu nostru mirific(credeam noi) in Budapesta. You know.. Mogyoromosoposojojofoso estem. De ce Budapesta? Pai facuram noi o shezatorum-estem si am zis - Barcelona, Praga sau Budapesta. Eliminam rapid Barcelona pe motiv de "Pinky a mai fost" si "De Craciun cand vroiam noi nu erau lowcosturi ci doar avioane la 500 eur caramba putana bella cosa di mata traficante!". Asa... Au ramas 2.
Praga am zis ca e prea.. Praga (logic, nu?) asa ca a ramas Budapeshto oorash estem).

Ah! Am uitat! A fost si Craciunu si am primit de la Miju meu drag manusi, fular, parfum (Faberge din ala verde, pentru profunzii cunoasterii) si... Umm.. Nu se mai poate scrie restu. Poate mai citesc si minori blogu. Vorba cantecului "limba-n pizda copii, a fost inventata cu mult inaintea limbajului articulat"..

Asa, back to Budapest. Impachetato estem, bilet autobuz cumparam estem, 301 autobuz statie estem. Asteptat estem. Mij panicat nu prindem avion estem. Pinky calm estem.
Autobuzos 20min pana la aeroport estem. Mij ofticat de Pinky precizie elvetianosh estem. Pinky continuam calm estem.
Mancat croisant beut cafe aeroport estem. Dat bani cat pentru pranz intreg French Bakery estem. Dar veseli estem, plecam estem!
Politia descaltat Mij, bing bing aparat facem. Mij shoseten mov estem. Pinky radem estem. Mij radem si ea. Ajuns in avion fericiti. Pupat estem. Fericiti primit loc la geam estem!
Loc la geam luat. Moldovean coclit din Iasi vecin de scaun estem. Pinky nem calm. Moldovean coclit din Iasi incepem vorbim. Avion ajunge Budapest. Moldovean coclit din Iasi tot vorbim. Scapam greu de el estem. Fericiti estem.
Uitam - cand decolam Bucuresti, moldovean Dunare zisem estem la Dambovita. Moldovean prostalau estem. Pinky si Mij radem inauntru estem.

Ba deci fantastic de asemanatoare Ungaria cu Romanica. Sau cel putin Budapesta cu Bucurestiu.

Au si ei, dupa cum urmeaza:
- tigani, aurolaci, cersetori, homelesi, etc
- fornetti
- cartier gen Lipscani
- calea Victoriei cu bashini
- cacaturi de vanzare
- colectie de carti gen Adevaru gratis cu ziarul X
- Bershka, Mango, Zara
- trolee comuniste

Dar sunt si diferente.
- Like do you know what they call a quarter pounder with cheese in Budapest?
- They don't call it a quarter pounder with cheese?
- No, they're mogyorofosomosopopo.. They wouldn't know what thr fuck a quarterpounder is..
- All right, so what do they call them..
- Branza pita kerekeke esem

Anyway. Diferente.
Sa incepem cu ce au ei mai prost.

In primul rand, programul magazinelor, restaurantelor, meteroului(circula pana la 8 seara, in orice zi) de sarbatori. Frateeee.. Pe 24 totul inchis. Pe 25 totul inchis. Pe 26 totul inchis. And I do mean totul. Nici non stop-uri, nici nimic. NIMIIIIC!! Traumatizant!! Pe 27 am spart 250 de euro numa de draci, ca in celelalte zile nici daca stateam in cap nu depasam 30-40.
Cum frate sa ai totu inchis de Craciun?! Pana si targu de Craciun era inchis DE CRACIUN!! :-/

Next..
Preturile la daily stuff. Lapte obosit 1.2 eur, o calatorie cu metrou 1.3eur, tigari aproape 3eur, cola in supermarket 2eur, etc.

Preturile la tourist stuff. Pizza la un restaurant gen Tratoria noastra.. Mica si facuta cu curu (gen efectiv, a venit bucataru, a aruncat un salam, 5 masline si niste asparagos pe o paine calda, s-a pus cu curu peste, s-a dat de-a dura de 3 ori si voila.. Hoocha, hoocha, hoocha : capriciossa!) 10 eur. In Herastrau la noi nu sare de 6. Si are o calitate esentiala pentru pizza: E BUNA!! Supa de orice fel, servita intr-o cana de cafea (so u can imagine the size) - de la 3.5 eur in sus. Mij, cand ajung in Bucuresti, facem inca o ciorba si o vindem la semafor la Unirii, a moara mama !!

Intrare la cea mai PENIBILA GRADINA ZOOLOGICA EVER: OPT EURO WTF?! Aveau 3 pinguini, un urs, 2 caini si muuuulta verdeata si pasarele.

Valutisti tzepari. Frate, la noi doar la aeroport e 3 ron un euro. La astia doar la aeroport e corect. In rest, pe unde te prind, pe acolo te taxeaza..
Oribil metrou.. Relicvaaaa bueeei! Come to Bucharest! Land of Udrea!!
Toate posturile TV de la hotel dublate in mogyoromomohosofoso.. Sloboooz!!

Bun, o leaca de optimism totusi.
Toti soferii opresc si te lasa sa treci. Pe rosu, pe verde, pe maro, nu conteaza. Te imbie sa mergi cat mai incet, sa nu te impiedici, iti arunca eventual si o bezea pe geam dupa..
Drumuri colosal de late - 3-4 benzi pe sens cam peste tot. Si strazi cu sens unic multe. Oamenii astia nu stiu ce-i aia trafic.
Customer service impecabil.
Foaaaarte putini romanache maimutzache..
Fabulous XMass lights.
Arhitectura si urbanistica impecabila.

Dar overall... Not a fun city. Poate la pensie. Duceti-va la Viena mai bine.

Impresii de final:
- Orasul cu cele mai multe Suzuki Swift din univers
- Supa de gulas ruleaza fin
- Scump si eftinache in paralel
- Bag pula in programu vostru de Craciun!!!
- Imi voi da licenta in shopping de sutiene in curand
- Multe multe poze funny in postu urmator

Pinky sign-off estem.
Hai la multi ani!

joi, 10 decembrie 2009

Colindu meu e mai bun ca al ei :P

Dovada?



MJ, don't hate me coz i'm beautiful. And perfect. And curly :P